Литвин "поховав" європейські перспективи через ув’язнення Тимошенко

Понеділок, 26 грудня 2011, 12:36

Ніяких просувань по формалізації відносин України з Євросоюзом не буде до завершення парламентських виборів.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин в інтерв'ю "Интерфакс-Украина".

"Для всіх очевидним остаточно стало, що ніяких просувань по формалізації наших відносин з Євросоюзом не буде до завершення виборів", - сказав Литвин.

Спікер підкреслив: "Можна скільки завгодно говорити про технічну звірку, про парафування. Але все це технічні моменти. На першому місці стоїть підписання та ратифікація (Угоди про асоціацію)".

"Особисто в мене складається таке враження, що Європейський Союз не хоче нас остаточно відпустити для того, щоб таким чином - як вони думають - не посилювати Росію. А ми думаємо: "Як домовитися з Європейським Союзом, не образивши при цьому Росію?", - вважає спікер.

У той же час Литвин зауважив, що при цьому далеко не все може обмежитися жовтнем 2012 року, коли будуть проведені парламентські вибори в Україні.

"Якщо почитати резолюції, що приймалися з приводу майбутніх виборів, у них чітко зафіксовано, наприклад, в документі Європейської народної партії, що вибори ніколи не будуть визнані чесними, якщо у політичному житті вже зараз не будуть брати участь і в майбутньому лідери опозиції, які перебувають в ув'язненні", - нагадав спікер.

Нагадаємо, Україна і ЄС під час саміту в Києві заявили про завершення переговорів про договір про асоціацію, але не про парафування угоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...