Немиря: У нас не фюрерська партія, а Королевській треба ще повчитися

Вівторок, 27 грудня 2011, 18:20

Заступник голови "Батьківщина" Григорій Немиря заявляє, що в партії нема розколу і її лідером залишається Юлія Тимошенко.

Про це він сказав в ефірі Тві.

"У партії немає нової групи лідерів. Лідер партії – Юлія Тимошенко. У нас не мінявся склад політради, просто партія вже 4,5 місяці працює в нових умовах, коли її лідер перебуває за гратами", - заявив Немиря.

За його словами, зараз йде координація і переговори з іншими опозиційними партіями щодо спільного списку на виборах.

"Сам факт такого обговорення свідчить про те, що партія – не фюрерського типу. Так, вона, як і багато інших партія, складалася як партія лідерського типу. І Юлія Тимошенко інвестувала, інвестує і буде інвестувати багато свого політичного капіталу в партію. Але я не маю жодних підстав говорити про якусь змову, про створення якоїсь паралельної партії", - сказав Немиря.

Коментуючи лист Тимошенко з закликом до опозиції об’єднатися навколо нейтральної партії і лідера на кшталт Ліни Костенко, він зазначив, що "не йдеться про штучне, ідеалістичне завдання – створити щось на кшталт моноліту, яким себе позиціонує Партія регіонів".

"Наївно сподіватися, що в частині опозиції виникне якийсь єдиний моноліт, партія-слон, яка розтопче цю нікчемну Партію регіонів. Ідея цього листа полягає у тому, щоб зробити крок назустріч, зрозуміти, що вибори будуть дуже важкими з огляду на правила гри і досвід фальсифікацій", - сказав він.

На питання, чому Наталя Королевська очолила партію УСДП і чи не свідчить це про наміри її перебрати на себе лідерство в опозиції, Немиря сказав, що це слід запитати у Королевської.

"Спілкуючись з нею востаннє у Марселі, на конгресі Європейської народної партії, мені здалося, що Наталії як талановитому політику ще треба багато вчитися. Сподіваюся, що вона буде вчитися і не зупинеться в своєму зростанні як політик", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування