Тюремники: Тимошенко етапували зі зручностями й 12 валізами

П'ятниця, 30 грудня 2011, 09:48

Державна пенітенціарна служба України підтверджує, що екс-прем’єра Юлію Тимошенко відправлено з київського СІЗО до колонії.

"Сьогодні, 30 грудня 2011 року, о 8 ранку Юлію Тимошенко було етаповано до місця відбування покарання у Харківській області", - сказано в повідомленні.

"Перед виїздом її оглянули лікарі, які дійшли висновку про те, що її стан здоров’я дозволяє транспортування", - зазначає Пенітенціарна служба.

Відомство повідомляє, що "для перевезення Тимошенко було надано комфортабельний мікроавтобус з усіма зручностями (біотуалет, умивальник, два дивани)".

"При цьому були відправлені всі належні їй речі (12 валіз), для чого був задіяний окремий автомобіль", - додає Служба.

Відомство з виконання покарань спростовує інформацію джерел "Української правди" про те, що Тимошенко переміщували в інвалідному візку.

"Ця інформація не відповідає дійсності, є надуманими обставинами, розрахованими на те, щоб викликати безпідставне співчуття щодо стану її здоров’я", - заявляє Пенітенціарна служба.

Вона пояснює, що Тимошенко була направлена до колонії у зв’язку з набуттям законної сили вироку, винесеного Печерським райсудом Києва, який залишений у силі ухвалою Апеляційного суду від 23 грудня цього року, "з додержанням усіх вимог чинного законодавства".

Служба зазначає, що загалом упродовж цього тижня з Київського СІЗО до установ виконання покарань "етаповано всіх 150 засуджених до позбавлення волі, щодо яких вироки набули законної сили".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News