Слідом за Тимошенко до колонії їде група депутатів

П'ятниця, 30 грудня 2011, 10:03

Група депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина" терміново відбула до Харкова, щоб побачитися з Юлією Тимошенко.

Про це заявив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов на брифінгу біля Лук’янівського СІЗО, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, депутати відслідковуватимуть подальшу долю Тимошенко і оперативно інформуватимуть про це громадськість.

Турчинов заявив, що керівництво Київського СІЗО дезінформувало захисників Тимошенко, що начебто до нового року її нікуди не збираються вивозити.

За його словами, у п’ятницю вранці мамі Тимошенко, яка о 6-ій годині принесла їй передачу, повідомили, що екс-прем’єра вже немає в Лук’янівському СІЗО.

"Відбулися ті події, які є подарунком президенту Януковичу до Нового року. Це його відповідь на Лист диктатору, який вона написала", - сказав Турчинов.

Заступник лідера "Батьківщини" розповів, що згідно з інформацією, отриманою з різних джерел, Тимошенко розбудили серед ночі і рано вранці на ношах завантажили до автозаку і відправили у напрямку Харкова.

За його словами, цю інформацію підтвердили керівники СІЗО, які кілька годин ховалися від депутатів.

Турчинов вважає це тортурами і катуванням по відношенню до Тимошенко, оскільки за станом здоров’я вона не може навіть самостійно ходити.

Крім того, він наголосив, що Тимошенко не мали права вивозити з Лук’янівського СІЗО, оскільки рішенням Шевченківського райсуду вона повинна утримуватися саме у Київського слідчому ізоляторі.

"Так як працюють наші пенітенціарні установи – так зазвичай працює гестапо", - наголосив він.

"Єдине, що може зупинити тоталітаризм і фашизм в Україні – це повалення цього режиму", - зазначив Турчинов.

Як відомо, у пенітенціарній службі підтвердили інформацію про етапування Тимошенко до колонії, однак спростували інформацію про те, що її перевозили у візку.

За даними служби, Тимошенко перевозили в комфортабельному автобусі з біотуалетом, умивальником і двома диванами, а окремий автомобіль віз 12 валіз з її речами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News