Польщу засмутило перевезення Тимошенко

П'ятниця, 30 грудня 2011, 22:41

МЗС Польщі "засмучене" розвитком справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко, котру доставлено до виправної колонії в Харківській області.

Про це кореспонденту УНІАН у Польщі повідомили у міністерстві, коментуючи перевезення екс-прем’єра.

"Багато разів і на різних рівнях Польща переказувала владі України однозначну позицію: політичне та вибіркове використання правосуддя не відповідає європейським демократичним цінностям і дуже шкодить іміджу України", – йдеться у відповіді міністерства на запит агентства.

"Рішучість, з якою Київ, всупереч цій позиції, яку озвучують у багатьох європейських столицях, діє, насправді дуже засмучує", – зазначили у польському МЗС.

Відомство також нагадало, що Польща від моменту проголошення незалежності України веде активний діалог не лише з українською владою, а й з громадськими організаціями та представниками опозиції.

"Бажаємо Україні успішного демократичного розвитку", – побажали у МЗС, зауваживши, що останнім часом польська влада активізувала контакти з представниками української опозиції.

Водночас відомство не уточнило, який вплив на стосунки України з ЄС матиме перевезення Тимошенко до колонії.

Як повідомлялося, у п'ятницю стало відомо про те, що Тимошенко було етаповано із СІЗО в Києві до Качанівської жіночої колонії №54 Харкова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування