Кравчук: Росія завжди хотіла бачити Україну під собою

Субота, 31 грудня 2011, 20:09

Перший президент Леонід Кравчук вважає, що ставлення Росії до України не сприяє рівноправному партнерству.

Про це він сказав в інтерв'ю 5 каналу в п'ятницю ввечері, повідомляє Tsn.ua з посиланням на "Українські новини".

"З Росією нам буде важко домовлятися, тому що у неї інші цілі по відношенню до України. Вони не бачать Україну своїм реальним, демократичним, рівноправним партнером", - зазначив він.

"Росія завжди хотіла бачити Україну під собою. Хотіла, хоче і буде хотіти", - сказав екс-президент.

За словами Кравчука, деякі російські підручники представляють Україну як неприродне державне утворення.

"Відкриваю підручник історії, за яким навчаються студенти Росії та учні старших класів. Там написано: Україна - неприродне державне утворення і не має історичної перспективи. Я ставлю запитання всім вам: можна вести з неприродним державним утворенням рівноправні відносини?" - заявив він.

У той же час екс-президент висловив сподівання, що позиція президента Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова дозволить домогтися успіхів у переговорах з Росією, зокрема в питанні перегляду ціни на газ.

"Вірю в те, що в новому році ціну на газ переглянуть", - сказав він.

Екс-президент зазначив, що Україна володіє значними ресурсами та потенціалом для збільшення частки самостійного забезпечення енергоносіями. При цьому Кравчук підкреслив важливість впровадження енергозберігаючих технологій.

Україна і Росія планують 15 січня 2012 провести наступний раунд переговорів щодо зміни умов постачань природного газу в Україну та інших аспектів відносин у газовій галузі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News