У Росії в день виборів незалежних спостерігачів атакують хакери

Неділя, 4 грудня 2011, 09:51

Незалежні спостерігачі заявляють про факти політичного втручання з боку влади на виборах до Держдуми РФ, що проходять у неділю.

Кілька радіостанцій і опозиційних груп повідомляють про те, що їх сайти не працюють через хакерські атаки, передає Бі-Бі-Сі.

Сайт радіостанції "Ехо Москви" у неділю зазнав потужної атаки хакерів.

Асоціація "Голос" - єдина незалежна організація, яка спостерігає за виборами в Росії, - повідомила про потужну хакерську атаку на свій сайт.

Раніше представники "Голосу" заявили, що їм було відмовлено в допуску на ряд виборчих дільниць у Томській області.

Тим часом, за даними Центрвиборчкому Росії, явка виборців станом на 10.00 мск склала 5%. З 8.00 за місцевим часом по всій країні відкрилися більше 96 тисяч виборчих дільниць, де свій вибір мають зробити близько 108 мільйонів громадян.

Вперше в історії сучасної Росії до виборів депутатів Держдуми допущені всі зареєстровані політичні партії: парламентські "Единая Россия", КПРФ, ЛДПР і "Справедливая Россия", а також не представлені в нижній палаті "Яблоко", "Правое дело" і "Патриоты России".

За ходом голосування, як очікується, будуть спостерігати більше 500 тисяч спостерігачів від партій, а також понад 700 міжнародних спостерігачів.

Водночас ВГО "Коаліція Учасників Помаранчевої Революції" (КУПР) проводитиме з 12:00 до 13:30 біля Консульського віддіду Посольства РФ у Києві мирне зібрання громадян з приводу підтримки вільного волевиявлення громадян Російської Федерації.

Орієнтовна кількість учасників акції – 20 осіб. Можливе вільне долучення до мітингу інших громадян, окрім прихильників КУПР, повідомляє прес-служба об'єднання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування