Турчинов: "Бізнесмени, які допомагали Партії регіонів, у шоці"

Вівторок, 6 грудня 2011, 10:50

У партії "Батьківщина" придумали спосіб, як не допустити до списку людей, які можуть пройти в парламент за гроші, а потім примкнути до іншої політсили.

Про це заявив заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

"Я збрешу, якщо скажу, що нам не потрібні ресурси для ведення роботи. Але будемо знаходити джерела й формули фінансування, які б не допустили проходження до списку потенційних тушок", - повідомив він.

"Це наше ноу-хау. Я б ним поділився, але не можу виключити, що агенти Партії регіонів прочитають це інтерв'ю", - додав Турчинов.

На запитання, як усе ж таки "Батьківщина" сподівається захистити бізнесменів у своєму списку, він заявив: "Значить, вони не будуть заходити в список, будуть стояти осторонь".

"Зараз багато бізнесменів, які платили Партії регіонів, допомагали їй, агітували за неї, у тому числі на півдні й сході України, у шоці. Я думаю, вони готові убезпечити себе від перманентної загрози й агресії з боку влади та будуть сприяти поверненню країни на демократичний шлях розвитку", - заявив Турчинов.

На припущення про те, що мажоритарники можуть пройти до парламенту через список опозиціонерів, але за попередньою домовленістю з Банковою потім перейти в коаліцію з Партією регіонів, Турчинов відповів: "Така проблема існує".

За його словами, проблема мажоритарних виборів у тому, що виборців "підкуповувати будуть масово": "Гречка, мило, ковбаса… Як же без цього?".

"Але мені здається, що людина, у якої є ресурс на підкуп, не піде в "Батьківщину". Надто високі ризики все втратити ще до дня голосування", - сказав Турчинов.

"Для такого "упакованого" є схема самовисунення. Вони будуть позиціонуватися як "незалежні" кандидати, у яких тільки одна мета в житті – підгодувати жителів округу. Так що таких фахівців із надання послуг населенню в передвиборний період буде багато", - вважає він.

"Вони залежні від влади й будуть на неї працювати, отримавши мандат. Їм із нами не по дорозі. До нас підуть інші люди, які будуть розраховувати не на гроші на підкуп, а на ідеологічне позиціонування", - заявив Турчинов.

За його словами, це будуть "професійні політики, лідери громадських організацій, письменники, діячі культури, учені, військові, яких викинули з армії".

"Вони можуть обиратися не за рахунок гречки чи асфальтування доріг, а за рахунок свого авторитету й готовності протистояти криміналітету, який засів в урядових кабінетах", - запевнив Турчинов. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування