У Хорошковського запевняють, що арештувати двічі можна

Середа, 7 грудня 2011, 19:07

Законодавством України передбачена можливість обрання запобіжного заходу особі, навіть якщо вона відбуває покарання в установі виконання покарань.

Про це заявили у прес-службі Служби безпеки України.

"У провадженні Головного слідчого управління СБУ перебуває кримінальна справа за обвинуваченням Тимошенко Ю.В. та Лазаренко П.І. у вчиненні у 1996-2000 роках замаху на розтрату коштів державного бюджету України у сумі 405,5 мільйонів доларів", - зазначається в повідомленні.

Одночасно, заявили в СБУ, у провадженні Головного слідчого управління ДПА України перебувала кримінальна справа за обвинуваченням Тимошенко у організації приховання валютної виручки у сумі понад 165 мільйонів доларів, незаконного відшкодування бюджетних коштів та ухилення від сплати податків на загальну суму понад 47 мільйонів гривень шляхом запровадження фінансової схеми щодо розрахунків за товарно-матеріальні цінності ПФК "Єдині енергетичні системи України" з подальшим приховуванням отриманих із використанням офшорних компаній доходів, які використані нею для особистого збагачення.

"Враховуючи, що злочини вчинені однією особою, 6 грудня 2011 року Генпрокуратурою підслідність всіх зазначених злочинів визначено за слідчими Служби безпеки", - уточнили у відомстві.

Головним слідчим управлінням СБУ справи об’єднано в одне провадження та створено спільну слідчу групу.

"В ході розслідування зазначеної кримінальної справи 7 грудня 2011 року слідчим Головного слідчого управління СБУ за погодженням з Генпрокуратурою внесено до Шевченківського райсуду Києва подання про обрання обвинуваченій Тимошенко запобіжного заходу в вигляді взяття під варту", - розповіли в прес-службі.

"Вказане рішення слідчого обґрунтовано вимогами ст.ст. 148, 150, 155, 165-2 КПК України, зокрема, враховано тяжкість вчинених Тимошенко злочинів, неодноразовість їх вчинення, процесуальну поведінку обвинуваченої, а також необхідність забезпечення виконання процесуальних рішень у справі", - зазначили в СБУ.

"Чинним кримінально-процесуальним законодавством України передбачена можливість обирати запобіжний захід особі, щодо якої судом винесено вирок за вчинення іншого злочину. Більше того, ч.5 ст.155 КПК передбачена можливість обрання запобіжного заходу особі, навіть якщо вона відбуває покарання в установі виконання покарань", - наголосили у відомстві.

Як відомо, Шевченківський райсуд ухвалив рішення щодо проведення виїзного засідання у справі екс-прем`єра Юлії Тимошенко у Лук`янівському СІЗО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування