Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати Кучми самі ініціювали слідство

Середа, 7 грудня 2011, 22:30

Досудове слідство у справі про причетність екс-президента Леоніда Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе було відновлено за клопотанням захисту Кучми.

Про це заявив адвокат екс-президента Віктор Петруненко в Києві в середу пізно ввечері, коментуючи інформацію про поновлення досудового слідства у "справі Кучми".

"Слідство було відновлено по нашим клопотанням. На нашу думку, це допоможе встановленню істини у справі, і дозволить зібрати додаткові докази невинності Леоніда Даниловича", - цитує адвоката "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу представник інтересів вдови журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко зазначила, що суддя Печерського райсуду Києва Галина Супрун мала намір у середу скасувати постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи Кучми.

"Складається враження, що суддя намагалася швиденько реалізувати задум Генпрокуратури і захисників обвинуваченого (Кучми) про те, щоб скасувати постанову про порушення кримінальної справи", - сказала вона.

Адвокат підкреслила, що це її особиста думка, яка ґрунтується на тому, що суддя поспішала розглянути скаргу, не надала часу сторонам у процесі для ознайомлення з матеріалами справи.

Разом з тим, як зазначила адвокат, у зв'язку з її проханням, а також проханням захисту екс-майора держохорони Миколи Мельниченка суд був змушений оголошувати всі матеріали кримінальної справи, що і затягнуло слухання скарги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування