СБУ заявляє про законність суду над Тимошенко у СІЗО

Четвер, 8 грудня 2011, 14:09

В СБУ не вбачають будь-яких процесуальних порушень у тому, що судові дії з екс-прем’єром Юлією Тимошенко відбуваються у СІЗО.

Про це у четвер на брифінгу в Києві заявив начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев’янко.

"Що стосується слухання по суті клопотання про обрання міри запобіжного заходу, то я знаю про те, що існує відповідна довідка про відсутність заперечень лікарів про проведення з нею такої процесуальної дії, як розгляд питання про обрання міри запобіжного заходу", - сказав він.

"Так само, як і на сьогоднішній день відсутні заперечення лікарів стосовно можливості проведення слідчих дій із обвинуваченою", - додав Дерев’янко.

Торкаючись наявності законних підстав для проведення відповідних дій у СІЗО з Тимошенко, він сказав:

"Мені також достеменно відомо про відмову Тимошенко, щоб це питання розглядалося у Шевченківському суді, куди вона повинна була бути доставлена".

"У зв’язку, мабуть, із цим суд і прийняв таке рішення, оскільки подання слідчого повинно бути розглянуто і по ньому повинно бути винесено відповідне рішення. Мабуть, у зв’язку з цим і засідання проводиться у СІЗО", - припустив він.

"До речі, у Кримінально-процесуальному кодексі України ця процедура не заперечується, у зв’язку з чим я не бачу правових підстав говорити, що в даному випадку є порушення якихось вимог закону. Я вважаю, що такого порушення немає", - наголосив Дерев'янко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування