Тюремники кажуть, що суд у СІЗО – звична практика

Четвер, 8 грудня 2011, 14:17

Державна пенітенціарна служба запевняє, що проведення судового засідання у справі Юлії Тимошенко у СІЗО не є чимось надзвичайним.

"Існує практика проведення судових засідань безпосередньо на території СІЗО. Тільки протягом минулого та поточного років на території слідчих ізоляторів було проведено понад 270 таких засідань", - сказано в прес-релізі відомства за четвер. 

Державна пенітенціарна служба також заявляє, що Тимошенко постійно надається належне медичне обслуговування і протипоказань для проведення судових дій із нею немає.

А систематичні публікації у ЗМІ щодо поганих умов утримання та стану здоров’я Тимошенко в київському СІЗО служба називає "неправдивими та спотвореними".

"Під час перебування Тимошенко у СІЗО їй постійно надавалася медична допомога лікарями установи, більше 20 разів лікарняними комісіями за участю провідних фахівців МОЗ України (у тому числі за участю її особистого лікаря та медичної сестри)", - зазначає відомство.

При цьому Пенітенціарна служба наголошує, що "за весь час Тимошенко 9 разів відмовлялася від проведення медичного огляду комісією МОЗ України". 

"На виконання  рекомендацій фахівців МОЗ востаннє медичне обстеження Тимошенко проходила 23 листопада п.р. на базі Київської обласної клінічної лікарні. Після обстеження комісією фахівців МОЗ Тимошенко було призначено курс лікування в межах медичної частини Київського СІЗО, куди її було переведено 29 листопада", - сказано в повідомленні

"Жодна з медичних комісії не встановила протипоказань щодо проведення з нею слідчих та судових дій", - запевняє Пенітенціарна служба. 

Вона зазначає, що всі результати обстежень та консультативні висновки з метою дотримання лікарської таємниці були видані особисто Тимошенко і не коментуються медперсоналом Державної пенітенціарної служби.

"Наразі Тимошенко отримує призначене комісією фахівців МОЗ лікування в медичній частині Київського слідчого ізолятора. Стан її здоров’я стабільний та перебуває під постійним контролем лікарів установи", - запевняє відомство.

При цьому Пенітенціарна служба зазначає, що екс-прем’єр "не в повній мірі виконує рекомендації медичних фахівців, зокрема щодо проведення лабораторного дослідження крові".

Як відомо, ввечері 7 грудня суддя Шевченківського райсуду Києва почав виїзне засідання суду в камері Тимошенко щодо визначення запобіжного заходу для неї у справі ЄЕСУ. Судове засідання продовжується й 8 грудня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування