Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Чорнобильці кажуть, що загибель їх побратима ніхто не розслідував

П'ятниця, 9 грудня 2011, 17:19

Чорнобильці, які протестують у Донецьку заявляють, що правоохоронці жодних слідчих дій у їх наметовому містечку щодо загибелі мітингувальника не проводили.

Учасники акції, які того вечора 27 листопада перебували в штабному наметі і за його межами, стверджують, що після розгрому і демонтажу намету, що призвело до смерті голодуючого Геннадія Конопльова, ніхто з міліції на місці події нічого не розслідував.

"Ніхто слідчих дій на місці події не проводив - де хто в той момент був, чи лежав, сидів. Того ж дня ми 4 години чекали міліцію, до нас взагалі відмовлялися виїхати, зробити опитування й оглянути місце події", - розповів один з членів ініціативної групи протестуючих чорнобильців Володимир Сумароков.

"Нам пропонували скласти протокол у Київському райвідділі міліції, але тільки на нашу вимогу взяли показання всіх свідків", - уточнив УНІАН.

"Але на території наметового містечка жодних слідчих дій з боку правоохоронців не було, нічого не було", - наголосив чорнобилець.

Він також спростував заяву прокурора Донецької області Володимира Вишинського про те, що в штабному наметі у момент його демонтажу перебувало двоє людей, а Конопльов нібито був за його межами.

"Правоохоронці стверджують, що в наметі були на момент його демонтажу лише двоє людей, ми вчора буквально по головах перерахували - там було більш, як 10 людей на момент штурму, всі один одного знають, хто біля кого лежав. Тоді взагалі людям наступали на голови, на руки, на ноги", - повідомив Сумароков.

Він додав: "Геннадій Конопльов - єдиний, хто спав на розкладачці, а не на підлозі".

"На момент штурму намету він був у наметі на цій розкладачці. І ми навіть припускаємо, що коли заливали печі, чадний газ опускався вниз, і Конопльов одержав, напевно, максимальну дозу цього газу і диму", - уточнив чорнобилець.

За словами Сумарокова, "коли намет стягнули, наші хлопці його винесли на руках і поклали під ялиночку, але він вже практично не подавав ознак життя. Є живі свідки, є самі люди, які його виносили з території намети".

Але міліція нічого не захотіла об`єктивно розслідувати, поскаржився чорнобилець.

"І зараз ніхто не спить на його розкладачці, яка була першою внесена до нового намету. Там лежать квіти, стоїть його портрет і горять свічки", - резюмував Сумароков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування