Амністованому чиновнику Тимошенко виставлять рахунок на 6 мільйонів?

П'ятниця, 9 грудня 2011, 20:57

До колишнього заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука, якого звільнили по амністії, може бути поданий позов про відшкодування збитків "Нафтогазу Україна".

Про це повідомляють журналісти ТСН.

Як відомо, Корнійчука звинувачували у перевищенні повноважень та службовій фальсифікації.

"Корнійчуку доведеться сплатити близько восьми тисяч гривень судових витрат. І не виняток - іще понад шість мільйонів гривень збитків на користь НАК "Нафтогаз України", якщо компанія подасть цивільний позов", - зазначається в повідомленні.

"Ви звільнені від кримінальної відповідальності за нереабілітуючих обставин. На підставі закону України про амністію в 2011 році. За таких обставин ви не звільняєтесь від цивільно-правової відповідальності. Тобто від відшкодування збитків завданих злочином", - так оголосила свій вирок суддя.

Сам Корнійчук, вислухавши вердикт, заявив, що ним не задоволений. Але інших варіантів, каже - не було. З юриспруденції та політики - колишній чиновник - іти не збирається.

"Я і мій захист протягом цього року наполегливо працювали, щоби отримати виправдальний вирок. Нажаль - цього не сталося. Але, те рішення, яке зараз було оголошено, на мій погляд, в теперішній ситуації є найкращим, що я міг отримати", - зазначив екс-заступник міністра юстиції.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування