Януковичу нагадали про долю Каддафі

Неділя, 1 січня 2012, 14:04

Перед новим роком президент Віктор Янукович позбавив українців найбільшого подарунка – підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом, вважає депутат Анатолій Гриценко.

Про це він сказав в ефірі радіо "Ера", повідомляє його сайт.

"У січні, лютому, березні не було жодних сумнівів ні у Києві, ні в Брюсселі, що угода буде підписана. Але Янукович наробив стільки дурниць, включаючи арешт Тимошенко і Луценка, придушення акцій протесту, тиск на журналістів, що це довело до точки кипіння наших партнерів з Європи. Вони не те, що підписувати – не хочуть навіть парафувати, тобто погодити текст", - сказав Гриценко.

Він зазначив, що в Януковича "була унікальна можливість увійти в історію, натомість, він в неї вляпався, а разом з президентом і вся країна".

Прогнозуючи подальші події, Гриценко сказав, що швидкого підписання угоди не буде.

"Воно відбудеться – якщо відбудеться – лише після завершення парламентських виборів в Україні. Тобто рік втрачено", - сказав він.

Говорячи про президентство Януковича, Гриценко зазначив, що будь-яка диктаторська влада тримається на підтримці людей і на багнетах.

"Янукович підтримки людей не має, і багнети його слабкі", - вважає він.

На його думку, в Україні не вийде створити диктатуру, і взагалі для диктаторів у світі залишається все менше місця.

"І не тільки в країнах Північної Африки, де прокотилися революції. Подивіться на Російську Федерацію, Казахстан, Білорусь. Каддафі, Мубарак, багато інших вважали, що будуть правити forever. Нарощували свій сімейний бізнес, який вимірювався сотнями мільярдів доларів, перебирали собі все в країні. І чим це завершилося? Каддафі вже в іншому світі, Мубарак при нотаріусах під камерами відписав всі свої "межигір’я" державі. І це очікує кожного, не вдасться приховатися ніде", - зазначив Гриценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News