Юра Єнакіївський заплатив $20 тисяч за візу

Середа, 11 січня 2012, 16:04

Зять Леоніда Кучми бізнесмен Віктор Пінчук заплатив американському консультанту Дагласу Шону 10 тисяч доларів за організацію трьох зустрічей з високопосадовцями США.

Про це сказано у звітах Шона до Міністерства юстиції США, які є у розпорядженні "Української правди".

Як йдеться у публікації, перша зустріч Пінчука відбулася зі спеціальним помічником президента США Майклом МакФолом у його офісі.

Друга мала місце у вашингтонському ресторані з Томасом Меліа, заступником помічника Держсекретаря США з питань демократії, прав людини і праці.

Третя зустріч, організована Шоном для Пінчука, теж відбулася у ресторані в Нью-Йорку - за участі Мелані Вервір, спеціального посланника США з питань жінок.

Як ідеться у звіті Шона, всі три зустрічі були організовані для того, щоб Пінчук міг поділитися своїм баченням "демократизації України та європейської інтеграції" та почути думку з цього приводу американських діячів.

У звіті Дага Шона сказано, що через Фонд Пінчука та материнську компанію бізнесмена EastOne платня від Пінчука становить 40 тисяч доларів щомісяця. Метою перерахування цих коштів вказано "філантропія".

Водночас Шон пише, що у вересні отримав 10 тисяч саме за лобістські зусилля.

"Оскільки у описі лобізму за вересень Шон вказав лише організацію зустрічей Пінчука з МакФолом, Мелією та Вервір, можна зробити висновок, що ці 10 тисяч американський консультант взяв за ці три контакти", - йдеться у статті.

Крім того, як пише УП, "регіонал" Юрій Іванющенко заплатив близько 20 тисяч доларів за послуги американських лобістів, які допомогли йому з отриманням візи США.

Як відомо, раніше УП писала про те, що Іванющенко знаходиться в чорному списку США, у зв’язку з чим він змушений був залучити американських лобістів для розв’язання своїх проблем.

Щоб викреслити себе зі списку нев'їзних, Іванющенко найняв у США лобістську фірму Sidley Austin, про що ця компанія відзвітувала американському Міністерству юстиції.

У звіті, який подав Sidley Austin до американського Мінюсту, вказано, що вони отримали 19 тисяч 888 доларів від Юри Єнакіївського за "професійні послуги, оплачені в зв’язку з правовими процедурами в США та пов’язаними справами".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування