Бойко ще не визначив ціну труби

Середа, 11 січня 2012, 16:45

На сьогодні вартість української газотранспортної системи ще не визначено.

Про це в коментарі УНІАН заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко.

При цьому він повідомив, що на сьогодні ще не оголошено тендер з вибору оцінювача ГТС, який і має визначити вартість об`єкту.

"Оцінити вартість ГТС може міжнародний оцінювач. Ми ще тендер не оголошували, тому що у нас ще готується проект документів з реформування "Нафтогазу". У контексті реформування "Нафтогазу" і буде проведено оцінку ГТС", - сказав Бойко.

При цьому він не зміг прокоментувати, наскільки справедливою є оцінка газотранспортної системи України обсягом 20 млрд. дол.

"Я не можу вам відповісти на це запитання. Відповідь може бути лише після оцінки, яку дасть міжнародний оцінювач", - сказав Бойко.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня голова ВАТ "Газпром" Олексій Міллер на зустрічі з прем`єр-міністром РФ Володимиром Путіним заявив, що Україна оцінила свою ГТС в 20 мільярдів доларів і запитала знижку на газ у 9 мільярдів доларів щороку у разі створення газотранспортного консорціуму.

"Заявочна сума значна. Наші українські друзі назвали вартість своєї газотранспортної системи в районі 20 мільярдів доларів. Це велика сума з урахуванням того, що ще потрібно буде внести великі кошти для модернізації", - сказав Міллер.

При цьому екс-прем`єр-міністр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко 10 січня 2012 року у листі до Верховної Ради у зв`язку з розглядом законопроекту про можливість здачі в оренду української ГТС заявила, що оцінка вартості газотранспортної системи у 20 млрд. дол. – сильно занижена.

"Щиро посміялася, коли почула, що нашу ГТС оцінили у 20 млрд. доларів. Або українську владу партнери України сприймають як цілком неповноцінну, або за лаштунками процесу йде глобальний дерибан у вашому дусі", - пише Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...