НА АВАКОВА ЗАВЕЛИ СПРАВУ

Середа, 11 січня 2012, 17:16

Прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу проти екс-глави обладміністрації Арсена Авакова.

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури області.

"Прокуратурою області проведено перевірку за зверненням Харківської облдержадміністрації від 3 січня 2012 року щодо протиправних дій колишнього голови облдержадміністрації при підписанні та видачі державних актів на право власності на земельні ділянки одному з товариств з обмеженою відповідальністю", - уточнили в прес-службі прокуратури.

За результатами перевірки прокуратурою області порушено кримінальну справу стосовно службових осіб Харківської облдержадміністрації та Головного управління Держкомзему в Харківській області за фактом незаконного відчуження, упродовж 2009 року, земель державної власності загальною площею майже 55 гектарів вартістю понад 5,5 мільйонів гривень.

За даними прокуратури ці землі були відчужені "шляхом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службового підроблення за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу".

Проведення досудового слідства у кримінальній справі доручено відділу з розслідування кримінальних справ про злочини, пов’язані з корупцією, прокуратури області та взято на контроль керівництвом прокуратури області.          

Як відомо, у 2009 році Харківську облдержадміністрацію очолював Аваков. У повідомленні прокуратури не вказано, чи порушена справа саме проти Авакова.

За інформацією начальника Головного юридичного управління облдержадміністрації Костянтина Прокоп’єва, якого цитує УНІАН, через незаконні державні акти, на підставі яких одне з ТОВ набуло права власності на земельні ділянки з незаконно зміненим цільовим призначенням, підписані особисто Аваковим.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування