"НАФТОГАЗ": МИ ПОПЕРЕДИЛИ "ГАЗПРОМ" 10 РАЗІВ

Середа, 11 січня 2012, 18:58

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" завчасно попередила ВАТ "Газпром" про зменшення обсягів закупівлі природного газу у 2012 році.

Про це повідомляє управління по зв’язках з громадськістю НАКу.

В компанії заявили, що діючим контрактом від 19 січня 2009 року між "Нафтогаз України" та "Газпромом" купівлі-продажу природного газу у 2009-2019 роках "передбачена можливість зміни щорічного обсягу поставки природного газу".

"З огляду на високу ціну імпортованого природного газу, зокрема у IV кварталі 2011 року вона складала близько 400 доларів з урахуванням знижки, передбаченої Харківськими угодами, у 2012 році потреби економіки України в цьому енергоносії значно скоротилися", - зазначили в компанії.

"У зв’язку з цим та відповідно до положень контракту та у визначені ним терміни, "Нафтогаз України" направила на адресу "Газпром" близько десяти листів з проханням погодити постачання природного газу в Україну в 2012 році у обсязі 27 мільярдів кубометрів, які компанія зобов’язується відібрати та оплатити згідно з діючим контрактом", - заявили в прес-службі НАКу.

Як відомо, раніше міністр енергетики Юрій Бойко повідомив, що Україна має намір знизити закупівлі російського газу в 2012 році з передбачених контрактом 52 мільярдів кубометрів газу до 27 мільярдів кубометрів.

У свою чергу глава "Газпрому" Олексiй Мiллер у середу на зустрiчi з президентом РФ Дмитром Медведєвим, заявив, що "Газпром" занепокоєний односторонніми заявами українських партнерiв щодо зниження кiлькостi вiдбору газу, що поставляється.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...