Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" обіцяє Україні цивілізовані рамки

Субота, 21 січня 2012, 12:16

Російська сторона на переговорах з Україною щодо газових питань буде діяти в цивілізованих рамках.

Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер у суботу журналістам, коментуючи останні заяви міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка, передає Інтерфакс.

"Українська сторона заявляє, що в неї є важелі, які дозволять їй не виконувати умови (газового) контракту. Але в російській мові синонім слова важіль - це палиця ... У зв'язку з цим хотілося б ще раз відзначити, що "Газпром" буде діяти цивілізованим порядком", - сказав Міллер.

Виступаючи в ефірі ток-шоу "Велика політика з Євгеном Кисельовим" в суботу вночі, український міністр висловив переконання у досягненні компромісу з Росією щодо обсягів газу, що закуповується Україною в 2012 році.

Міністр нагадав, що його відомство ще в травні минулого року послало заявку "Газпрому" на закупівлю річного обсягу газу в розмірі 33 млрд кубометрів, від якого мінімальний обсяг рахується за принципом "бери або плати", а це 27 млрд кубометрів газу, що дозволяє Україні декларувати, що вона закупить тільки цю кількість.

Відповідаючи на питання, чи не боїться Україна санкцій з боку Росії, Бойко відповів, що "у нас є важелі, які дозволяють нам з упевненістю говорити про те, що ніяких наслідків для нашої країни не буде".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування