На Донеччині на "свободівців" напали вгодовані й спортивні комуністи

Неділя, 22 січня 2012, 20:09

В Артемівську Донецької області під час ходи з нагоди Дню соборності сталося зіткнення активістів ВО "Свобода" з невідомими молодиками, які назвали себе комуністами.

Акція "свободівців" почалася о 15.00 на площі Булавіна. Її учасники - близько 40 осіб - намагалися провести для городян екскурс в історію, повідомляє Gazeta.ua.

"Свободівці" пройшли містом з криками "Слава Україні, героям слава, смерть ворогам!" і "Банду геть!".

Протидіяти ходу намагалися 50 комуністів – "на вигляд вгодованих і спортивних".

"Кричали нецензурщину в нашу сторону, перекрикували, а після того, як ми колоною пішли по вулиці Радянській в нас полетіли яйця", - розповів Gazeta.ua Андрій Лоза, глава Артемівської організації "Свободи".

"Ці молодики напали на нас і стали ламати держаки прапорів ВО "Свобода", зламали два тримачі, включаючи той, що був у мене в руках", - розповів він.

"Я звернувся до майора міліції, пояснив, що у нас законна акція, проведенню якої заважають. Після цього близько 30 міліціонерів втрутилися в події - відтіснили комуністів, зробили нам коридор і пішли з нами далі по вулиці Леніна, супроводжуючи до залізничного вокзалу, де завершилося хода", - сказав представник ВО "Свобода".

За словами Лози, одного комуніста, років 25, працівники міліції забрали у райвідділ.

Лідер донецьких "свободівців" Артур Шевцов вважає, що сталася спланована провокація.

"Цих боксерів привезли з Донецька автобусом. Традиційно у нас під комуністичними прапорами та гаслами виступають пенсіонери, тут же замість стареньких виступили підозрілі люди", - підкреслив Шевцов.

17 січня перший секретар Донецького обкому КПУ і народний депутат Микола Кравченко заявив: "Комуністи зроблять все, щоб не допустити ходи націоналістичних сил в Донецьку в цей день. Якщо вони хочуть крові, вони її отримають".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування