До Тимошенко приходили слідчі. На 20 хвилин

Понеділок, 23 січня 2012, 13:56

Слідчі Служби безпеки України у понеділок проводили слідчі дії із засудженою екс-прем’єром Юлією Тимошенко, яка утримується в Качанівській колонії.

Про це повідомив журналістам начальник Качанівської виправної колонії Іван Первушкін, інформує УНІАН.

"Слідчі дії проходять, сьогодні були слідчі", - сказав він.

Первушкін зауважив, що слідчі дії проходили без адвоката Тимошенко та тривали близько 20 хвилин.

При цьому він не назвав, які саме слідчі дії проводилися та у якій кримінальній справі. "Я не знаю, це питайте у слідчого управління СБУ", - сказав начальник колонії.

Як повідомлялося, 20 січня слідчий відділ Управління Служби безпеки України у Харківській області завершив розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Тимошенко у запровадженні корпорацією "Єдині енергетичні системи України" фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній.

Зокрема, йдеться про справу за обвинуваченням Тимошенко в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн. грн., розкрадання та замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн. грн. податку на додану вартість, службового підроблення та в ухиленні від сплати 681 тис. грн. прибуткового податку.

У зазначеній кримінальній справі органами прокуратури заявлено цивільний позов з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

В СБУ зауважили, що за епізодами вчинення інших злочинів, а саме організації ухилення від сплати понад 10 млн. грн. податків та замаху на розтрату чужого майна – коштів державного бюджету у сумі 405, 5 млн. дол., розслідування триває.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування