Наглядову раду компанії Ахметова очолив депутат Кличка

Понеділок, 23 січня 2012, 14:56

Наглядову раду ПАТ "Київенерго" очолив депутат Київради Іван Плачков.

Таке рішення було прийнято на першому засіданні Наглядової ради 23 січня, повідомляє прес-служба ДТЕК.

Крім Плачкова, до складу Наглядової ради вибрані: НАК "Енергетична компанія України", ТОВ "ДТЕК", DTEK Holdings Ltd, DTEK Holdings B.V., DTEK Investments B.V.

"Ми розуміємо важливість співробітництва із громадою Києва у питанні керування столичною енергокомпанією. Незалежним членом і головою ради став Іван Плачков, який буде представляти інтереси Київради й КМДА, допомагати нам знаходити рішення складних питань", - сказав гендиректор ДТЕК Максим Тимченко.

Він додав, що Плачков, який присвятив "Київенерго" майже 25 років, "добре розбирається у фінансово-виробничій діяльності компанії, проблемах енергетики".

Сам депутат наголосив, що вирішив повернутися в "Київенерго" тільки з однієї метою – "реалізувати на практиці мої напрацювання останніх років по реформуванню системи енерго- і теплопостачання Києва".

"За попередніми розрахунками, у найближчі п'ять років у підприємство необхідно інвестувати мінімум 7 мільярдів гривень для забезпечення надання надійних і якісних послуг киянам. Не кожний інвестор готовий ризикнути такими грішми, які окупляться тільки через 15-20 років. Певен, що новий власник контрольного пакета акцій столичної енергокомпанії зможе забезпечити фінансові, матеріально-технічні й людські ресурси для реалізації стратегічного плану її розвитку", - сказав Плачков.

Як повідомлялося раніше, Ахметов вирішив змінити менеджмент у "Київенерго". Зокрема, енергетичний холдинг ДТЕК (який володіє 71,89% акцій Київенерго") вирішив, що не буде продовжувати контракт з головою "Київенерго" Едуардом Соколовським.

Плачков з 1980 року по лютий 1999 рік пройшов шлях від машиніста-обхідника до гендиректора "Київенерго". Вдруге посаду гендиректора "Київенерго" він обіймав з січня 2000 року по лютий 2005 року.

З 2008 року Плачков є членом фракції "УДАР" Віталія Кличка в Київраді.

Українська правда. Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...