"Газпром" поспішає освоювати шельф моря разом із "Нафтогазом"

Вівторок, 24 січня 2012, 12:05

Gazprom International і НАК "Нафтогаз України" активізують співпрацю зі створення спільного підприємства для освоєння структури Палласу на шельфі Чорного моря.

Відповідна домовленість досягнута на зустрічі делегацій компаній у Москві 18 січня, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу "Газпрому".

"Gazprom International готовий до спільного освоєння перспективних об'єктів на транскордонній ділянці шельфу Чорного моря…", - говориться в повідомленні.

"У березні 2011 року правління ВАТ "Газпром" схвалило програму освоєння ресурсів вуглеводнів на шельфі Чорного моря до 2030 року, у відповідності з якою структура Палласу розглядається як найбільш перспективний на шельфі об'єкт", - зазначає "Газпром".

До нині "Нафтогаз України" провів на ділянці сейсморозвідні роботи 2D, інтерпретацію отриманих матеріалів, побудував структурні карти й оцінив прогнозні ресурси вуглеводнів.

"За даними "Нафтогазу України", загальні добувні ресурси категорії С3 можуть становити 12,2 млн тонн нафти, 120,7 млрд куб. м газу. Сукупні добувні ресурси оцінюються компанією в 132,9 млн тонн умовного палива", - зазначається в повідомленні.

Українська сторона запропонувала фахівцям "Газпрому" у лютому відвідати Київ для вивчення геолого-технічної й фінансово-правової документації.

Як відомо, структура Палласу розташована в північно-східній частині Чорного моря на кордоні України й РФ.

Домовленість про спільну розробку цієї ділянки досягнута між "Нафтогазом України" і "Газпромом" у 2007 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування