Близнюк пояснив, що тарифи підвищуються через зарплату

Середа, 25 січня 2012, 10:40

У структурі найбільш затратних послуг з утримання будинків та прилеглої території закладена зарплата працівників, що впливає на тарифи.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк під час засідання Кабінету міністрів.

"Зарплата – об’єктивний показник підвищення тарифу", - цитує його прес-служба Мінрегіону.

"Найбільш затратні складові квартплати, – а це прибирання сходових клітин, прибирання території, витрати на обслуговування внутрішньобудинкових систем та на поточний ремонт будинку, – мають у своєму складі частку зарплати працівників", - зазначив міністр.

"При цьому тільки протягом минулого року мінімальна зарплата підвищувалася чотири рази, а середня по країні виросла на понад 17%. Тому, вважаю, до питання формування тарифу на послуги з утримання житла та прибудинкових територій ми повинні підходити дуже виважено, адже за ними конкретні живі люди, як споживачі так і працівники галузі", - заявив Близнюк.

Водночас, він вважає, що "в будь-якому разі це не повинно бути так різко, як це зробили у деяких містах". Міністр уточнив, що з 1 січня 2012 року тарифи підвищили у Полтаві на 81%, у Херсоні – 53%, Чернігові – 59% та у Харкові – на 50%.

Однак Близнюк наголосив, що на якість послуг скаржаться частіше, ніж на високі тарифи.

"Тільки протягом минулого року зі скаргами щодо якості послуг з утримання житла та прибудинкових територій – тобто тих, які складають власне квартплату, – до Мінрегіону звернулося понад 2500 громадян. Ще 640 звернулися стосовно якості тепло- та водопостачання, питань благоустрою", - зазначив він.

"За той же період на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги поскаржилися менше ніж 1200 громадян", - навів цифри Близнюк.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування