Міністр: Якщо послуга ЖКГ не надана, вона не повинна оплачуватися

Середа, 25 січня 2012, 11:05

Мінрегіон розробив принципову систему взаємостосунків споживача та виконавця послуг, що відображається у проведенні системної комунальної реформи.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк під час засідання Кабінету міністрів.

"По суті, саме поява ефективного власника – єдиний шлях до формування справедливого тарифу з утримання будинків. Формуючи тариф, ми повинні продовжувати реформування галузі та забезпечити дієвий контроль з боку споживачів послуг", - заявив він.

"Що саме пропонується: постачальник послуг пропонує перелік послуг, куди входить обов’язковий санітарний мінімум та додаткові послуги з благоустрою. Споживач в особі колективного власника чи уповноваженого власниками представника погоджує перелік і вартість цих послуг. Також споживач забезпечує контроль якості та повноти виконання договору", - сказав міністр.

"При чому якщо послуга не надана – вона не повинна оплачуватися. Якщо послуга надана не в повному обсязі – оплата повинна бути перерахована", - заявив Близнюк.

За словами голови Мінрегіону, відомство розробляє Порядок доведення інформації про тарифи до споживачів, що має гарантувати отримання ними вичерпних даних про перелік житлово-комунальних послуг, структуру ціни і тарифів, їх зміну з детальним обґрунтуванням (за необхідності), регламент врахування думки громадян.

Також вносяться зміни в Порядок затвердження тарифів стосовно обов’язковості отримання висновку Держінспекції з контролю за цінами, повідомляє Мінрегіон.

"Відповідним розпорядженням уряду необхідно закріпити за облдержадміністраціями обов’язковість моніторингу рішень органів місцевого самоврядування про підвищення тарифів і надання цієї інформації Мінрегіону для узагальнення", - зазначив Близнюк.

"Проекти згаданих нормативно-правових актів протягом тижня будуть направлені на погодження до центральних органів влади та, після узгодження, до Кабінету міністрів", - додав Близнюк.

Він також наголосив: "Згідно з законом про приватизацію житла, якщо в будинку більше 51% квартир приватизовано, такий будинок повинен зніматися з державного балансу і передаватися колективу власників… А ми віддали людям тільки квадратні метри, а будинок, всі конструктиви – ніхто за ними не дивиться…".

"Ми повинні віддати і будинки, і придомову територію", - сказав Близнюк, додавши, що це зараз обговорюється в Кабміні, але для остаточного рішення "треба завершувати процес приватизації в державі".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...