Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРЄ закликає звільнити Тимошенко і Кº

Середа, 25 січня 2012, 18:21

Парламентська асамблея Ради Європи заявляє про необхідність виключити з Кримінального кодексу статтю, за якою була засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Про це йдеться в проекті резолюції ПАРЄ "Функціонування демократичних інституцій в Україні", голосування по якій заплановано на другу половину четверга, 26 січня.

Висловивши стурбованість у зв'язку розпочатими кримінальними переслідуваннями щодо членів колишнього уряду - Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка - в документі наголошується, що статті 364 і 365 "на ділі, фактично, допускають кримінальну відповідальність за звичайне прийняття політичних рішень".

"Це суперечить принципу верховенства права і є неприпустимим", - підкреслюється в проекті резолюції.

У зв'язку з цим ПАРЄ закликає українську владу виключити ці статті з Кримінального кодексу і зняти звинувачення з колишніх посадових осіб уряду.

"Асамблея хотіла б підкреслити, що оцінка політичних рішень і їх наслідків є прерогативою парламентів і, в кінцевому підсумку, електорату, а не судів. Вона вважає за необхідне розробити жорсткі міжнародні стандарти, що розмежовують політичну і кримінальну відповідальність", - йдеться в документі.

Крім цього ПАРЄ висловила стурбованість станом здоров'я екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка, у зв'язку з чим закликає українську владу якомога швидше їх звільнити.

"Асамблея з занепокоєнням зазначає, що стан здоров'я колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього виконуючого обов'язки міністра оборони Валерія Іващенка, які перебувають під вартою, швидко погіршується, і їм обом потрібна медична допомога поза межами пенітенціарної системи", - йдеться в резолюції

В даний час вже відомо, що цей пункт проекту резолюції планується доповнити аналогічним положенням щодо стану здоров'я Тимошенко, яка в даний час міститься в Качанівській виправній колонії в Харкові.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування