Посол Франції з прав людини планує знову заїхати в Україну

Середа, 25 січня 2012, 18:34

Посол Франції з прав людини Франсуа Зімере глибоко стурбований діями української влади та судовими процесами над представниками опозиції.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з донькою екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенією, яка відбулася після їх зустрічі у Парижі.

"Я обурений тим, що мені не дозволили відвідати Тимошенко. Це викликає моє глибоке занепокоєння. Я буду продовжувати боротися за права Тимошенко, Юрія Луценко та інших політичних в‘язнів України", - цитує Зімере прес-служба партії "Батьківщина".

Він також підкреслив, що "політична вмотивованість порушених проти них справ чинною владою України та несправедливість і нелегітимність судових процесів проти них вже ні в кого не викликає сумнівів" та заявив, що планує найближчим часом ще раз відвідати Україну.

У свою чергу Євгенія Тимошенко подякувала послу за підтримку та заявила, що "його боротьба надихнула її маму та надала їй мужності".

За її словами візит до України Зімере сприяв тому, що режим Януковича заявив про наміри допустити до Юлії Тимошенко незалежних західних лікарів.

"Я сподіваюся, що такі наміри не залишаться лише словами, а будуть підкріплені конкретними діями", - зауважила Євгенія Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...