Янукович не наважиться не виконати рішення Євросуду - захисник

Середа, 25 січня 2012, 21:08

Україна не наважиться не виконати рішення Європейського суду з прав людини у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко в ефірі 5 каналу, коментуючи відповідну заяву лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

"Виконання рішення Європейського суду це є обов’язок держави. Це не є політичний обов’язок. Це не є моральний обов’язок", - заявив захисник.

"Відповідно за не виконання рішень Європейського суду з прав людини, європейські інституції мають право вжити конкретних юридичних санкцій по відношенню до держави Україна, і ці санкції є достатньо суттєвими", - уточнив він.

"Тому я не думаю, що Україна наважиться не виконати рішення Європейського суду", - вважає депутат.

Власенко уточнив, що це можуть бути "обмеження щодо в'їзду-виїзду в ЄС, обмеження щодо ведення бізнесу, різні економічні речі, пов’язані з певними обмеженнями".

Захисник запевнив, що "влада чітко усвідомлює, що вони програють справу в Європейському суді".

"Зараз робиться спроба дуже швидко справу по ЄЕСУ довести до судового вироку. Ми очікуємо, що найближчим часом. Янукович уже дав команду передати цю справу до одного із судів міста Харкова", - заявив він.

Як відомо, 20 січня стало відомо, що слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Харківській області закінчено розслідування кримінальної справи за обвинуваченням екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...