Путін пропонує не пускати нелегалів, українці – в групі ризику

Четвер, 26 січня 2012, 17:19

Прем'єр Росії Володимир Путін пропонує закрити в'їзд у РФ для порушників міграційного законодавства або висланих із країни за рішенням суду.

Про це він заявив у четвер на колегії Федеральної міграційної служби (ФМС), пише "Российская газета".

Термін ізоляції для тих, хто неодноразово попадався на порушенні міграційного законодавства, може скласти від 5 до 10 років, а то й більше.

Крім того, прем'єр РФ вимагає посилити санкції для тих, хто провокує нелегальну міграцію, наймаючи на роботу людей без дозволів, організувати всякого роду "общаги" й нічліжки для мігрантів.

"Поки такі порушення караються головним чином символічними штрафами, тоді як мають бути передбачені санкції кримінального характеру", - заявив Путін, зазначивши, що цей захід вимушений, а то "їх виставляєш, а вони знову приїжджають".

"За інформацією ФМС, на території країни перебуває близько 9,2 млн іноземців. Із них близько 4 мільйонів людей, хоча й стали на міграційний облік, але працюють нелегально", - сказав Путін.

Він подивився інтерактивну міграційну карту ФМС, на якій зазначено процентне співвідношення вихідців із різних країн, які прибувають у РФ, і кількість мігрантів, які перебувають у групі ризику – приїхали в Росію, але не отримали дозвіл на роботу.

Голова ФМС Костянтин Ромодановський повідомив, що найбільше в групі ризику приїжджих із Узбекистану (27%) і громадян України (21%).

"Громадяни України приїжджають на дві доби, заробляють гроші, не платять податки, на один день їдуть до себе й знову вертаються", - розповів він, зазначивши, що фактично закон не порушується, але "обходять його".

Російський прем’єр також виступив за кримінальну відповідальність для тих, хто створює "гумові" квартири, прописуючи на декількох квадратних метрах сотні людей.

"Потрібно ліквідувати ринок подібних сумнівних послуг і фіктивної реєстрації, а також передбачити жорстку відповідальність – як для власників житла, які зловживають своїм майновим правом, так і для посадових осіб, які паразитують на махінаціях із реєстрацією. Відповідальність має бути аж до кримінальної", - заявив Путін.

Окрім іншого, він висловив переконання, що мігранти мають вивчати російську мова й складати іспит. Він пропонує створити центри "доміграційної підготовки, які включали б у себе професійну підготовку, вивчення російської мови, базових законів, культурних норм і традицій Росії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News