Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

По Україні для бездомних організували тепло і чай

Субота, 28 січня 2012, 19:57

В Україні у зв'язку із сильними морозами почали функціонувати намети з теплогенераторами, гарячим чаєм і продуктами харчування.

Про це повідомляє Ukranews з посиланням на прес-службу міністерства надзвичайних ситуацій.

Пункти обігріву розташувалися в місцях масового перебування людей і працюють цілодобово. Представники МНС чергуватимуть у наметах протягом доби та проводитимуть роз'яснювальну роботу, а також надаватимуть психологічну допомогу.

Загалом свою роботу почали 1020 пунктів обігріву в усіх обласних та районних центрах України, 600 з яких відкрило МНС.

"За останню добу за теплом та їжею до таких пунктів обігріву звернулися 2824 людини. За весь час роботи - 3876. Найбільше людей відвідали намети обігріву в Донецькій області (806) і в Харківській (788)", - йдеться в повідомленні.

МНС також повідомило, що за весь період морозів від переохолодження померли вісім осіб. Усього до лікувальних установ за допомогою звернулися 178 постраждалих від обморожень і переохолодження.

У той же час, віце-прем'єр, міністр соцполітики Сергій Тігіпко в суботу заявив, що місцева влада повинні терміново розмістити додаткові пункти обігріву і харчування для людей, які не мають житла, і забезпечити їх необхідними соціальними послугами, повідомляє прес-служба політика.

За приблизними підрахунками експертів, в Україні проживає понад 100 тисяч бездомних людей, з них більше 12 тисяч - в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...