Конституційну ідею Януковича вважають незаконною

Понеділок, 30 січня 2012, 10:06

Створення конституційної асамблеї є прямим порушенням порядку, передбаченого Основним Законом, заявляє лідер Соцпартії Олександр Мороз.

"Тема створення та роботи Конституційної Асамблеї мусується близько року, відразу після появи дивної ініціативи Леоніда Кравчука. Дивної тому, що вона з'явилася взагалі. Дивної й тому, що він добре знає конституційний порядок зміни Основного Закону. Про асамблею там немає згадок. Тобто мова йде про пряме порушення порядку, передбаченого Конституцією", - вважає Мороз.

На його думку, для підготовки ініціатив президента, реалізації його прав суб'єкта законодавчої ініціативи він може організовувати робочі групи, комісії тощо.

"Але обрана пафосна назва тимчасового робочого органу сама по собі демонструє двозначний намір, що стосується принципових норм Конституції", - зазначив Мороз.

"Про їх зміст можна лише здогадуватися, хоча простіше було б поставити питання таким чином: а які норми Конституції заважають нинішній владі робити життя людей кращим, захищати їх права і свободи? Відповідь проста, - жодні норми цьому не заважають. Тобто не Конституцію треба міняти, а тих, хто її не дотримується. Тут у президента, до речі, повноважень достатньо", - додав він.

Мороз також повідомив, що жодних пропозицій про його входження до складу Конституційної Асамблеї йому не надходило.

Як відомо, нещодавно президент Віктор Янукович заявив, що має намір найближчим часом - як тільки отримає всі висновки експертів - підписати указ, яким будуть затверджені план і концепція роботи Конституційної асамблеї.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування