Представник Transparency International: Україна може мати долю Греції

Середа, 4 січня 2012, 16:17

Україна може через кілька років після Євро-2012 опинитися там, де зараз знаходиться Греція.

Про це заявив президент об'єднання ТОРО (контактна група Transparency International в Україні) Олексій Хмара, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"У 2011 році ми змогли підготувати всю інфраструктуру до Євро-2012. Це великий позитив. Але це супроводжувалося величезним мінусом: майже по кожному об'єкту народ відчуває гіркий присмак корупції", - підкреслив експерт.

За його словами, він не став би дорікати в корупції під час підготовки до чемпіонату нинішню чи попередню владу окремо, тому що "кожен доклав до цього руку".

При цьому він зазначив, що Україна може через кілька років після Євро-2012 опинитися там, де зараз знаходиться Греція.

"Через великі проблеми з корупцією окупити дорогі об'єкти в Греції не вийшло по сьогоднішній день, хоча свій чемпіонат вона провела багато років тому. Сьогодні це, в тому числі, позначилося на боргових зобов'язаннях Греції", - зазначив експерт.

Іншою важливою подією 2011 року Хмара назвав прийняття light-версії антикорупційного законодавства.

"Але і тут не обійшлося без мінусів: зібравши відмінний сучасний комп'ютер, ми не передбачили кнопки включення", - зазначив він.

За його словами, антикорупційне законодавство не може працювати без підзаконних актів, які так і не були прийняті.

"Таким чином, виходить, що закон - хороший, але реально його ніхто не боїться, бо він просто не може працювати", - підсумував Хмара.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News