Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ обіцяє заважати здачі труби

Четвер, 5 січня 2012, 14:28

Фракція БЮТ-"Батьківщина" наступного тижня буде противитися прийняттю проекту закону, яким буде дозволена здача в оренду газотранспортної системи України.

Про це сказав "бютівець" Олександр Гудима, слова якого наводить Gazeta.ua .

"Влада готує подальші дії для здачі по суті газотранспортної системи. Бо цей законопроект тільки розчищає їм дорогу. Він ділить НАК "Нафтогаз" на три частини і дозволяє Кабінету міністрів потім передавати їх будь-куди", - сказав він.

"Це увертюра до урядової угоди між Україною та Росією, яка поки що знаходиться в процесі підготовки. На неї в парламенті чекає та сама доля, що і "харківські угоди", - наголосив він.

За словами депутата, поки що президент Віктор Янукович не здає Росії газотранспортну систему України.

"Він грає. Видно, йому, окрім ГТС, навішують інші зобов'язання. Але остаточного рішення поки немає. Я не чув від російських джерел, що вони вже капітулювали", - сказав він.

"Прийняття законопроекту у Верховній Раді є сигналом Росії, що все можливо. Бо вона не піде навіть на створення консорціуму, якщо таке голосування не відбудеться. Тобто вони зараз діють згідно попередньо складеного плану - йде тільки підготовка до здачі ГТС", - зауважив Гудима.

Коментуючи заяву голови "Газпрому" Олексія Міллера про те, що Україна оцінює свою ГТС в $20 млрд, "бютівець" зазначив.

"Немає значення, скільки коштує газотранспортна система, коли вони у консорціумі будуть нею управляти, а в пресі говоритимуть: "Чого ви хвилюєтеся? ГТС є у власності українського народу". Росія розуміє, що приватизувати її не може. Зате може поставити в консорціумі свого директора і сміятися з нас, що ми маємо її у власності, але керує нею російський "Газпром", - зазначив Гудима.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування