Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Чехії сподіваються, що Тимошенко не зіпсує відносин з Україною

П'ятниця, 6 січня 2012, 17:59

Міністр внутрішніх справ Чехії Ян Кубіце підтвердив, що чоловік екс-прем’єра Юлії Тимошенко Олександр отримав притулок у цій країні.

"Кілька місяців тому пан Тимошенко попросив політичного притулку в Чехії. Підхід до його прохання був абсолютно стандартний. Результатом є те, що сьогодні його прохання вирішили позитивно", – наводить слова міністра "Радіо свобода".

Він наголосив, що рішення про надання притулку в Чехії належать до виключної компетенції Міністерства внутрішніх справ і не стосуються Міністерства закордонних справ і його галузі відповідальності.

"Таким чином не думаю, щоб це могло якимсь драматичним чином змінити українсько-чеські відносини", – заявив міністр.

До оголошення про надання притулку, міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберґ в інтерв’ю Чеському радіо теж висловив сподівання, що позитивне рішення в справі Олександра Тимошенка не завдасть нової шкоди відносинам.

"Деякі режими так реагують. Як відомо, Україна в одному випадку, коли було ухвалене рішення з нашої згоди і відома надати притулок, потім якийсь час протестувала, то правда", – додав він.

Водночас, як пише американська газета Washington Post, у Чехії сподіваються, що надання притулку Олександру Тимошенку не вплине на відносини з Україною.

"Чеський міністр внутрішніх справ Ян Кубіце заявив у п'ятницю, що він не вірить, що рішення про надання притулку Олександру Тимошенку, буде шкодити відносинам його країни з Україною", - пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування