Олександр Тимошенко реєструє "Батьківщину" у Празі

Понеділок, 9 січня 2012, 17:01

​​Олександр Тимошенко, який отримав політичний притулок у Чехії, подав у Празі документи "на реєстрацію Міжнародної громадської організації "Батьківщина".

Як повідомив чоловік Юлії Тимошенко в інтерв’ю Радіо "Свобода", він зробив це в грудні 2011 року.

"Разом з колегами ми засновуємо міжнародне громадське об’єднання "Батьківщина", - сказав він.

"Основними цілями його роботи, зокрема, є аналіз дій сьогоднішньої влади та її злочинної діяльності по грабуванню України, висвітлення дій влади Януковича в закордонних виданнях, постійний моніторинг дотримання прав людини і свобод громадян, а також принципів демократії в Україні", - зазначив Олександр Тимошенко.

Також, за його словами, в цілі міжнародного об’єднання "Батьківщина" входитиме "сприяння пошуку нових форм співпраці українців з різних країн між собою та з Україною зокрема, а також тісна співпраця з українською діаспорою".

"В даний час документи знаходяться на реєстрації. У найближчі тижні мають відбутися збори організації", - повідомив Олександр Тимошенко.

"Плануємо обрати почесним президентом МГО "Батьківщина" Євгенію Тимошенко. До складу засновників ввійдуть також відомі громадські діячі як України, так і країн світу", - заявив він.

"Ми будемо боротись за демократичну Україну", - запевнив чоловік Юлії Тимошенко.

Він також зазначив: "Сьогодні я, а також частина опозиційних до режиму Януковича політиків, змушені перебувати поза батьківщиною. Але це – тимчасово".

"Переконаний, що український народ довго не терпітиме нинішню бездарну, корумповану і авторитарну владу на чолі з Януковичем. Одного разу, під час Помаранчевої революції 2004 року, українці вже поставили Януковича на місце – незабаром поставлять вдруге і остаточно", - заявив Олександр Тимошенко.

Він також сподівається на швидке визволення Юлії Тимошенко з в’язниці.

"Надіюсь, правда переможе і Юлія Тимошенко вийде на волю. Вийде переможцем і президентом України. Наше завдання – допомогти їй в цьому всіма можливими способами", - сказав він у інтерв’ю.

Олександр Тимошенко у студії Радіо "Свобода" 9 січня 2012 року 

Як відомо, Юлія Тимошенко є лідером всеукраїнського об’єднання "Батьківщина".

Її чоловік Олександр Тимошенко 6 січня отримав політичний притулок у Чехії.

За даними ЗМІ, зокрема ТСН, він має у Чехії бізнес та нерухомість – будинок.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування