Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" запевняють, що округами нікого не обділять

Середа, 1 лютого 2012, 17:37

Розмови про те, що парламентські вибори можна сфальсифікувати за рахунок того, що в одній частині країни буде округів більше, а в іншій менше - це абсурд і нісенітниця.

Таку думку висловив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, повідомляє прес-служба партії.

"Для будь-якої людини, яка знайома з законом про вибори, цілком очевидно, що всі принципи формування виборчих округів виписані чітко й ясно", - підкреслив він.

За його словами, закон також обмежує норму розбіжності у кількості виборців між округами.

"Тому говорити про те, що вибори можна фальсифікувати за рахунок того, що в одній частині території України буде округів більше, а в іншій менше - це абсурд і нісенітниця", - заявив парламентарій.

Колесніченко стверджує, що процедура "нарізки" округів на майбутніх виборах - проста, публічна і відкрита.

"Кількість виборців України, які зафіксовані в Реєстрі виборців, ділиться на 225 округів, і відповідно до цього виходить, що в кожному окрузі - в середньому однакова кількість виборців", - додав політик.

"Якщо область густонаселена, скажімо, 5-6 мільйонів чоловік, там округів буде більше. Якщо ж область менш населена, там округів буде, відповідно, менше. Тут неможливо нічого ні сфальсифікувати, ні що-небудь підігнати. Все відкрито і зрозуміло", - підсумував він.

Як відомо, раніше з'явилася інформація про те, що західні області можуть втратити кілька округів на користь східних на наступних парламентських виборах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування