Експерт: у президентській команді - дефіцит кадрів

П'ятниця, 10 лютого 2012, 17:05

Призначення Дмитра Саламатіна міністром оборони замість Михайла Єжеля свідчить про дефіцит кадрів у президентській команді.

Таку думку озвучив глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко у Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Єжеля дуже довго не звільняли, бо була проблема з тим, ким замінити. Дефіцит кадрів і зараз є у президентській команді. Це не ховається, це проблема", - сказав він.

За словами Фесенка, у зв'язку з браком кадрів у Кабміні відбувається "не просто призначення нових, а швидше рокіровки, коли всередині команди пересувають людей з однієї позиції на іншу".

На думку експерта, у призначенні нового глави Міноброни для президента Віктора Януковича одним з найбільш важливих був фактор довіри.

"Зараз президент ставить на свої відомства людей, яким він довіряє і які не належать до конкуруючих бізнес-політичних груп", - вважає Фесенко.

Експерт також зазначив, що не виключає і подальші точкові ротації в уряді.

"Президент, мені здається, вже дозрів до певної реконструкції уряду, але не якоїсь кардинальної, масштабної, а, швидше, методом точкових змін", - зазначив він.

За словами Фесенка, подальші кадрові зміни в Кабміні будуть залежати від того, наскільки будуть виконуватися зауваження, які озвучувалися Януковичем і прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

Як відомо, 8 лютого президент підписав указ про звільнення Єжеля з посади міністра оборони України і призначив на його місце Саламатіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування