У Грищенка переконалися в політичному підґрунті "сирної" теми

П'ятниця, 10 лютого 2012, 23:05

У Міністерстві закордонних справ України обурені останньою заявою головного державного санітарного лікаря Росії Геннадія Онищенка.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, передає "Інтерфакс-Україна".

"Останні заяви Онищенко тільки посилюють підозри в політичному підґрунті так званої "сирної проблеми", що виникла у відносинах між Україною і Росією", - повідомив він.
 
За його словами, для українського зовнішньополітичного відомства не зрозуміло, яким чином публічні висловлювання міністра закордонних справ Костянтина Грищенка, який за своєю посадою зобов'язаний захищати інтереси національних виробників, можуть вплинути на якість українського сиру.

"Якісний або не якісний сир - це абсолютно не залежить від тональності висловлювань міністра закордонних справ України, і Геннадій Онищенко повинен оцінювати не політичні заяви глави МЗС України, а якість сиру. Якщо ж він звертає увагу суто на заяву, то це говорить про політичне підґрунтя, що стоїть за діями Геннадія Онищенка", - резюмував Волошин.

Як відомо, Росспоживнагляд почав вилучати з обігу в Росії і призупинив ввезення в РФ сирів українських виробників ПП "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область).

У п’ятницю Росія призупинила виконання домовленостей з приводу рішення "сирної проблеми", які були досягнуті з Присяжнюком у четвер.

Таке рішення було прийняте у зв'язку із заявами по "сирній проблемі", які в п'ятницю зробили глава Кабінету Міністрів України Микола Азаров і глава українського МЗС Костянтин Грищенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування