Грузинський міністр вважає, що Україна рухається вперед

Неділя, 12 лютого 2012, 12:23

Віце-прем'єр, міністр з питань євроінтеграції Грузії Георгій Барамідзе вважає, що Україна рухається вперед.

Про це він сказав в інтерв’ю "Дзеркалу тижня. Україна".

"Ми вважаємо, що вашій країні, яка відіграє дуже велику роль у прямуванні Східної Європи до Євросоюзу, немає альтернативи як лідеру в регіоні", - зазначив міністр.

"Природно, що в Україні, як і в Грузії, є проблеми в економічній, соціальній та інших сферах. І, як у будь-якій демократичній державі, опозиція критикує уряд. Але все ж таки ми вважаємо, що Україна рухається вперед", - підкреслив він.

"Це дуже важливо для нас, оскільки сильна, розвинена, демократична Україна — важливий фактор стабільності в регіоні, першорядна умова мирного і європейського розвитку нашої країни", - додав він.

На питання, чи можна назвати Україну демократичною державою, навіть після вироку Юлії Тимошенко та справи Юрія Луценка, Барамідзе відповів: "Гадаю, що поставлені вами питання стоять на порядку денному Європейського Союзу. І ці питання ЄС ураховує у своїх відносинах з Україною… Але загалом ваша країна рухається вперед".

"Вважаю, що український народ і уряд мають можливості для перетворень, і вважаю, що є великий потенціал для продовження реформ, розпочатих владою. Проте і за величиною території, і за станом економіки Україна 2012-го відрізняється від Грузії 2003-го. А ці важливі чинники відіграють свою роль", - сказав грузинський міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування