На Банковій похвалилися, що контрабанда дає мільйон в день

Понеділок, 13 лютого 2012, 22:17

Рішення про існування Податкової міліції буде прийматися на основі статистичної інформації про роботу цієї служби.

Про це повідомив радник президента - керівник Головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрій Портнов в ефірі телеканалу ICTV.

"Законодавець змінив правила гри. Кожен день на підставі протоколів української митниці, у зв'язку із повним скасуванням кримінальної відповідальності за контрабанду товарів, кожен день, практично, до мільйона гривень складаються протоколи", - зазначив він.

"Згідно з новим законом суд має фактично один шлях, це до державного бюджету зараховувати все що конфісковано, а це 100% компенсація, плюс 100% штрафу. За весь минулий рік Україна від всіх 100% розслідувань щодо контрабанди, коли вона була під кримінальною статтею, отримала 0 гривень до бюджету", - розповів політик.

Портнов також уточнив, що доля існування Податкової міліції буде визначатися найближчим часом.

"Навіть, можливо і до прийняття у другому читанні Кримінально-процесуального кодексу, ми дамо публічну відповідь на це запитання", - заявив він.

"Вона (відповідь) буде складатися зі статистичної інформації… Після декриміналізації трьох статей Кримінального кодексу щодо економічних злочинів, у випадку якщо парламент скасує альтернативну підслідність, то фактично за Податковою міліцією залишиться всього шість статей. Доцільність існування Податкової міліції у такому вигляді зараз вивчається на основі статистичної інформації", - зазначив радник президента.

Як відомо, 9 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні Кримінально-процесуальний кодекс.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування