Тимошенко дозволили відмовитися від будь-кого з лікарів

Вівторок, 14 лютого 2012, 10:55

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко може відмовитися від обстеження будь-якого фахівця, який входить у спільну медичну комісію.

Про це заявила перший заступник міністра охорони здоров'я України, голова комісії Раїса Моїсеєнко на брифінгу в харківському аеропорту, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми домовилися, що комісія буде спільна, ми можемо обговорювати якісь речі. Але якщо Юлія Володимирівна не згодна з якимось або українським фахівцем, або з канадським, або з німецьким, якщо вона не погодиться спілкуватися з ним і не захоче, щоб він брав участь у обстеженні - це не є проблемою", - сказала вона.

Чиновниця не змогла сказати, скільки часу знадобиться на проведення обстеження, але зазначила, що фахівці пробудуть у Харкові стільки часу, скільки потрібно буде для повного медобстеження Тимошенко.

Моїсеєнко також нагадала, що комісія працюватиме відповідно до чинного законодавства, яке обмежує можливість самостійної практики іноземних лікарів.

Заступник міністра повідомила, що комісію постійно буде супроводжувати медик від Держпенітенціарной служби.

У свою чергу, іноземні лікарі зазначили, що приїхали в Україну в рамках гуманітарної місії й портативного устаткування з собою не привезли.

На запитання про те, чи зверталися до них захисники екс-голови МВС Юрія Луценка й колишнього т.в.о. міністра оборони Валерія Іващенка, іноземні лікарі відповіли, що питання залучення їх до обстеження цих екс-чиновників необхідно вирішувати через посольства.

Станом на 11:20 члени комісії, у яку входять 5 іноземних і 6 українських лікарів, уже направилися в колонію, де мають зустрінеться з Тимошенко.

Перед цим екс-прем'єр повинна дати письмову згоду на обстеження.

Видання "Главное" не виключає, що Тимошенко вивезуть за межі колонії для більш детального огляду, оскільки комісія прилетіла в Харків без устаткування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News