Табачник: студенти-контрактники мають платити не менше 8-10 тисяч на рік

Середа, 15 лютого 2012, 14:07

Міністр освіти й науки, молоді й спорту Дмитро Табачник вважає, що якісна освіта студента за контрактом не може коштувати менше 8-10 тисяч гривень за рік.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляє Ukranews із посиланням на "Українські новини".

"Ми прораховували так звані індикативні ціни. Для того, щоб виконати нормативи, коли кожен базовий курс читає викладач справді з науковим ступенем і званням, коли є 6 кв. м площі на кожного студента, коли є бібліотека, спортзала й інше, усе те, що чітко прописано в законі, то плата за рік контрактника не може бути менше 8-10 тисяч залежно від складності підготовки", - заявив Табачник.

При цьому міністр закликав батьків абітурієнтів бути уважними й не погоджуватися на навчання дитини за неправдоподібно низькі ціни.

"Тому коли дітей заманюють на 4-6 тисяч гривень – це одразу свідчить, що щось тут не відповідає здоровому глузду", - додав Табачник.

Він наголосив, що батьки мають ретельніше ставиться до інформації про вузи.

Як повідомлялося, на розгляді Верховної Ради перебуває законопроект Табачника про вищу освіту. Він уже викликав масові протести студентів, профільний комітет ВР також виступив проти його ухвалення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування