Литвин здав Забзалюка і Рибакова прокурорам

Четвер, 16 лютого 2012, 12:59

Спікер Володимир Литвин заявляє, що Генпрокуратура має внести подання про позбавлення депутатських повноважень Романа Забзалюка та Ігоря Рибакова, якщо доведе їх винуватість у справі про підкуп.

Про це він сказав в ефірі радіо "Ера", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я звернувся до генерального прокурора України з пропозицією провести розслідування, а це компетенція Генпрокуратури, і в разі підтвердження того, про що публічно заявляється, внести відповідні подання і на одного (Забзалюка), і на іншого (Рибакова). Бо якщо це підтвердиться (підкуп Забзалюка), склад злочину буде в діях одного й іншого", - сказав Литвин.

При цьому він підкреслив, що далекий від того, щоб називати дії Забзалюка спецоперацією.

"Це з'ясування відносин між людьми з однієї політичної сили", - сказав Литвин.

Він нагадав, що на парламентських виборах 2007 року і Забзалюк і Рибаков були членами фракції БЮТ.

"Я думаю, це моментально оздоровить атмосферу (у Верховній Раді). Це буде уроком на майбутнє і припинить шпигуноманію в країні. І, що не менш важливо, я хочу звернутися з нагоди до людей, щоб вони думали, за кого голосують" , - сказав Литвин.

Спікер також нагадав, що доручив регламентному комітету Верховної Ради провести своє розслідування даного інциденту, запросивши на одне із засідань фігурантів цієї справи.

У свою чергу прес-секретар генпрокурора Маргарита Велькова заявила, що Генпрокуратура має намір 20 лютого надати відповідь Литвину на його прохання розслідувати можливий підкуп парламентарів.

"Ми готуємо відповідь, вивчаємо факти та обставини, які вказані в заяві голови парламенту, і орієнтовно десь в понеділок (20 лютого) відправимо з уже готовим нашим результатом", - заявила вона, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

При цьому Велькова зазначила, що поки рано говорити, чи буде порушено кримінальну справу за даним інцидентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування