МОЗ: Тимошенко оперувати не треба

Четвер, 16 лютого 2012, 17:25

Медична комісія за участю іноземних лікарів, завершила обстеження екс-прем'єра Юлії Тимошенко і зробила остаточні висновки.

Про це у четвер повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"16 лютого 2012 року спільна медична комісія за участю іноземних лікарів, створена за наказом  Державної пенітенціарної служби, Міністерства охорони здоров'я та Міністерства закордонних справ завершила свою роботу і зробила остаточні висновки щодо обстеження стану здоров’я ув’язненої Тимошенко", - йдеться в повідомленні.

Медичний огляд Тимошенко членами спільної комісії здійснювався протягом 14 та 15 лютого.

"Інформація про те, що Тимошенко не була ознайомлена з результатами обстеження не відповідає дійсності", - запевнили в МОЗ.

Зокрема, із висновками обстеження німецьких лікарів Тимошенко була ознайомлена 15 лютого о 14.00 в присутності усіх членів незалежної медичної комісії.

Канадські лікарі, які були представлені приватно практикуючими сімейними лікарями первинної ланки, а також акушером-гінекологом, проводили первинний огляд Тимошенко 15 лютого 2012 року протягом дня декілька разів.

"Висновки та рекомендації канадських медиків також буди доведені до відома пацієнтки", - уточнили в прес-службі.

15 лютого під час чергового огляду в присутності канадських лікарів Тимошенко дала письмову згоду на ознайомлення усіма членами незалежної медичної комісії з висновками німецьких та канадських лікарів у відповідності до трьохсторонньої домовленості для прийняття спільного рішення щодо діагнозу та рекомендацій про подальшу тактику надання медичної допомоги.

16 лютого канадські лікарі поїхали з Харкова.

"Фахівцями комісії було встановлено остаточний діагноз Тимошенко. Рекомендації по терапевтичному лікуванню і реабілітації ув’язненої лікарі передали до Державної пенітенціарної служби", - уточнили в МОЗ.

"Основні напрямки діагностики та реабілітації, викладені у висновках спільної медичної комісії, відповідають попереднім висновкам українських спеціалістів. Поширена інформація про те, що начебто лікарі радять Тимошенко хірургічне втручання, не відповідає дійсності", - заявили у відомстві.

"Зокрема, за словами іноземних та вітчизняних лікарів, необхідності у госпіталізації та оперуванні Тимошенко немає", - додали в прес-службі.

Раніше повідомлялося, що німецькі лікарі знайшли у Тимошенко грижу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News