"Регіонал": Канада прислала Тимошенко дільничних лікарів з діаспори

Четвер, 16 лютого 2012, 18:08

Замість професорів медицини Канада прислала оглядати екс-прем'єра Юлію Тимошенко представників діаспори рівня дільничних лікарів.

Про це пише у своєму блозі на "Українській правді" депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

"Всі троє канадських лікарів, які сьогодні оглядали Тимошенко, відмінно говорили по-українськи. До того ж у них - українські прізвища Пітер Куйтан, Георгій Рева і Христина Держко. Мене насторожив цей факт", - зазначив він.

"Німеччина, на відміну від Канади, прислала двох натуральних професорів. Їм вистачило не багатьом більше години, щоб поставити діагноз і успішно відбути додому. А знаючі люди кажуть, що німецькі професори все зрозуміли ще на етапі запису скарг колишнього прем'єра і могли б поставити діагноз навіть по телефону", - зазначає "регіонал".

Колесніченко стверджує, що "німці подивувалися відмові Тимошенко здавати кров".

"Для них незрозуміло: як людина, яка заявляє, що їй погано, відмовляється від елементарної медичної діагностики", - додав він.

"Регіонал" зазначає, що делегацію канадських лікарів "формував Конгрес українців Канади".

"Один з лікарів, які прибули оглядати Тимошенко - Пітер Куйтан, який ставить перед своїм прізвищем приставку "доктор", хоча працює сімейним лікарем у невеликому містечку Місісауга", - розповів депутат, додавши, що "Куйтан є членом комітету з питань спорту Конгресу українців Канади, де до нього звертаються не інакше як "Петро".

"Завдяки відкритості канадських сайтів, які публікують коментарі та скарги пацієнтів, можна знайти кілька цікавих цитат про гінеколога Христину Держко, яка надає консультації вагітним", - зазначив Колесніченко.

В свою чергу в Міністерстві закордонних справ відзначили "особливу відповідальність, з якою до даного питання поставилися наші німецькі партнери, відрядивши до складу комісії знаних профільних фахівців з беззаперечною репутацією та професорськими ступенями".

"Такого ж рівня спеціалісти були введені до складу комісії і з боку Міністерства охорони здоров’я", - заявили у відомстві.

"Натомість канадська частина комісії формувалася за ініціативою української громади в цій країні та в результаті була організована за рахунок двох сімейних лікарів та одного гінеколога. Різниця в кваліфікаційному рівні членів комісії від трьох країн, сподіваємось, не створить перешкод у визначенні діагнозу Тимошенко та оптимального лікування для неї", - додали в прес-службі МЗС.

Як відомо, Тимошенко оглядали три лікарі з Канади і два з Німеччини.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування