Україну сватають у Митний союз за гроші

Четвер, 2 лютого 2012, 13:57

Члени Митного союзу ЄЕП готові компенсувати можливі втрати України через її членство у СОТ, якщо вона вступить у союз.

Про це заявив уповноважений уряду зі співробітництва з СНД і ЄвраЗЕС Валерій Мунтіян в ефірі телекомпанії "Перший національний" 1 лютого, повідомляють Українські новини.

"У нас розраховано песимістичний сценарій, і якщо країни СОТ виставлять нам компенсації, країни Митного союзу готові взяти на себе цей вантаж і розподілити. Мова йде про компенсації 1,9 млрд доларів", - заявив Мунтіян.

При цьому він підкреслив, що членство у СОТ не може стати перешкодою для України у випадку вступу в Митний союз.

"Математично-економічне моделювання показує, що згідно з тими очікуваннями, які були закладені... якщо Україна буде учасником Митного союзу, то для України це буде додатково плюс 1,5% росту ВВП", - продовжив Мунтіян.

Він нагадав, що в даний час Україна пропонує співробітництво з Митним союзом за формулою "3+1", однак Росія вважає такий формат неприйнятним.

Мунтіян також відзначив, що у випадку вступу в союз усі його члени зобов'язані вести погоджену зовнішньоекономічну політику.

Раніше президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що виключає співробітництво України з митним союзом у рамках ЄЕП у форматі "3+1".

На його думку, митний союз - це вища форма інтеграції, і Росія зацікавлена в тім, щоб туди підключилася Україна, причому повноцінно.

За словами Медведєва, у випадку невступу України в митний союз виникне така ситуація, коли учасникам митного союзу доведеться використовувати інші митні режими щодо України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News