Балога поскаржився Януковичу на Азарова

Вівторок, 21 лютого 2012, 13:47

Керівництво Верховної Ради і Кабінету міністрів затримує процес створення системи екстреної допомоги за єдиним номером 112.

Про це на засіданні ради регіонів заявив міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, пише "Дело".

"Законопроект про систему 112 повністю готовий до другого читання, його повністю підтримує комітет парламенту. Однак керівництво Ради блокує внесення проекту закону на друге читання. Це ставить під загрозу введення першої черги системи 112 до початку європейської першості з футболу", - сказав він.

Балога нагадав, що парламент схвалив закон про систему 112 в першому читанні.

"Цей проект є ключовим елементом безпеки людини і суспільства. Він наближає Україну до європейських стандартів безпечного життя", - сказав він.

За його словами, в державному бюджеті на створення системи 112 передбачено 452 мільйонів гривень, але Кабінет міністрів досі не затвердив порядок розподілу цих коштів, хоча він повністю узгоджений з відповідними міністерствами.

"Мені не зрозумілі причини саботажу системи 112 на рівні парламенту і уряду. Зате ясно одне: це не державна позиція", - заявив Балога.

Як відомо, система екстреного виклику за номером 112 має запрацювати у приймаючих містах Євро-2012 Києві, Львові, Харкові та Донецьку в другому кварталі 2012 року, а потім і в усіх населених пунктах України.

Система 112 забезпечуватиме організацію надання комплексної екстреної допомоги населенню в разі виникнення або небезпеки виникнення загрози здоров'ю, життю, майну громадян або навколишньому середовищу, громадському порядку, інших небезпечних пригод або правопорушень.

Нагадаємо, раніше на засіданні ради регіонів Балога відмовився говорити в той час, коли президент Віктор Янукович покинув залу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News