"Газпром" поскаржився Медведєву на Україну. Той сказав розібратися

Середа, 22 лютого 2012, 14:49

Глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що на початку року Україна здійснювала несанкціонований відбір російського газу, призначеного для європейських споживачів.

На зустрічі з президентом РФ Дмитром Медведєвим у середу Міллер зазначив, що аномальні морози в Європі призвели до того, що європейські споживачі збільшили заявки на постачання російського газу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Однак значний обсяг російського газу до європейських споживачів не доходив. В окремі дні на території України залишалося до 40 млн кубометрів газу", - повідомив глава "Газпрому".

За його словами, "це завдало фінансовий і репутаційний збиток "Газпрому".

Напередодні джерело в "Газпрому" повідомило Агентству газової інформації, що відбір газу Україною з транзитних обсягів, призначених споживачам у Європі, за перші 15 днів лютого, за попередніми даними, склав 438,3 млн куб. м.

Президент поцікавився, чи йде мова про несанкціонований відбір газу.

"Наші українські партнери брали з експортної труби стільки газу, скільки вважали за необхідне. При цьому вони брали газ, що був призначений європейським споживачам, і про цьому наш український партнери знали", - відповів Міллер.

Медведєв відзначив, що з усіма випадками несанкціонованого відбору газу необхідно розібратися.

"Ви з усіма цими випадками, природно, у рамках корпоративних процедур і цивільно-правових угод, що пов'язують вас з Україною, розберіться", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування