Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковський каже, що МВФ готовий домовлятися

Середа, 22 лютого 2012, 17:12

Міністр фінансів Валерій Хорошковський заявляє про можливе продовження програми "стенд-бай" з Міжнародним валютним фондом.

Про це він заявив на засіданні фінансового комітету Верховної Ради, передає УНІАН.

"Перший позитивний момент - кілька днів тому у мене була зустріч з представниками МВФ, і вони, у принципі, думаю, готові говорити про продовження програми "стенд-бай", - сказав Хорошковський.

"Ми на сьогодні не говоримо про кредитну підставу, про гроші, що необхідно їх одержати. Але сама програма, якщо вона буде продовжена і не буде ризику її припинення, це буде позитивний сигнал для зовнішніх ринків", - уточнив міністр.

При цьому він підкреслив, що Україна готова обслуговувати всі свої зобов'язання, незалежно від того, чи будуть одержані гроші від МВФ.

Як відомо, програма співпраці України і МВФ, прийнята в липні 2010 року, передбачає виділення Україні кредиту на майже 16 мільярдів доларів. Термін дії програми - 2,5 роки. Гроші залучаються під ставку 3,5% річних.

Одразу після схвалення програми співпраці Україна одержала перший транш цього кредиту МВФ у розмірі 1,89 мільярдів доларів.

22 грудня 2010 року було виділено другий транш кредиту stand-by у розмірі 1 мільярд SDR, що становить 1,5 мільярди доларів.

Проте для отримання чергового траншу кредиту МВФ Україна має виконати низку вимог, зокрема підвищити тарифи для населення на газ і теплопостачання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...